Zachte fruit snoepjes: pâtes de fruits

Home - Zachte fruit snoepjes: pâtes de fruits

Ook verlekkerd op fruit snoepjes? Proef dan zeker eens van artisanale ‘pâtes de fruits’. Deze fruitige smaakbommetjes hebben een hoog fruitgehalte, een rijke fruitsmaak en een zachte textuur.

Dit gele, rode en paarse fruit snoep wordt ‘pâtes de fruits’ genoemd. Deze vruchtenblokjes bestaan in verschillende vormen, kleuren en smaken.

WAT ZIJN PÂTES DE FRUITS?

Snoepjes uit vruchten- of fruitpasta’s zijn wellicht beter gekend onder de Franse naam ‘pâtes de fruits’. Deze geleiachtige, zachte fruit snoepjes hebben een hoog fruitgehalte, een rijke fruitsmaak en een zachte, maar stevige textuur. Ze worden op een ambachtelijke wijze gemaakt uit een combinatie van vruchtenpulp, suiker en pectine, een natuurlijk verdikkingsmiddel dat voorkomt in heel wat fruitsoorten.

Deze oranje agar-agar vruchtenschijfjes is gesuikerd fruit snoep met een heerlijke kers-, sinaas- en citroensmaak.

DE HERKOMST VAN PÂTES DE FRUITS

De herkomst van pâtes de fruits is niet volledig bekend. Er wordt verondersteld dat ze in de 10de eeuw zijn ontstaan in Auvergne, een historische regio in het centrum van Frankrijk. Het vers geplukte fruit werd toen wellicht door de lokale bevolking versuikerd om het zo langer te bewaren en te conserveren.

Door de eeuwen zijn pâtes de fruits natuurlijk verder geëvolueerd en uitgegroeid tot de lekkere, gesuikerde fruit snoepjes die wij vandaag kennen.

In ons assortiment vind je heel wat fruit snoep, zoals deze traditionele, vierkante, gesuikerde vruchtenblokjes met 70% fruit.

PÂTES DE FRUITS IN ALLE VORMEN, KLEUREN EN SMAKEN

Pâtes de fruits zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen, kleuren en smaken. De traditionele, vierkante vruchtenblokjes zijn wellicht het meest gekend, maar ook vruchtenschijfjes of andere fruitvormpjes winnen alsmaar aan populariteit. De fruit snoepjes bestaan in diverse vrolijke kleuren en tal van fruitige smaken, zoals kers, sinaas, citroen, abrikoos, framboos, bosbes, perzik, peer of ananas. Voor ieder wat wils!

BENIEUWD NAAR DE ARTISANALE PÂTES DE FRUITS VAN ELISABETH?

In ons assortiment vind je een assortiment van pâtes de fruits, agar-agar vruchtenschijfjes, agar-agar ananaspunten en traditionele, vierkante vruchtenblokjes met een fruitgehalte van maar liefst 70%! Kom langs in één van onze chocoladewinkels in Brussel, Antwerpen, Brugge of Parijs of neem een kijkje op onze online webshop.

NAAR DE WEBSHOP