Zachte nougat: nutty-licious!
Mag het eens iets anders zijn dan chocolade? Elisabeth selecteerde speciaal voor jou de beste Belgische artisanale nougat. Deze zoete lekkernij is het perfecte dessert en het ideale tussendoortje.
DE INGREDIËNTEN VAN ZACHTE NOUGAT
Zachte nougat is een traditionele lekkernij die geliefd is over de hele wereld. De delicatesse wordt gemaakt volgens een traditioneel recept dat al eeuwen meegaat. De basisingrediënten zijn honing, suiker, opgeklopt eiwit, geroosterde noten en/of gedroogd fruit. Het woord ‘nougat’ komt van het Latijnse ‘nux gatum’, wat ‘notentaart’ betekent.
DE HERKOMST VAN NOUGAT
Nougat kent zijn oorsprong in het Byzantijnse rijk en werd al in de oudheid gemaakt. In de middeleeuwen groeide nougat aan populariteit in verschillende landen rond de Middellandse Zee, waaronder Frankrijk, Spanje en Italië. Elk van deze landen creëerde doorheen de jaren zijn eigen nougat variaties.
Kortom, de delicatesse gaat al eeuwenlang mee en valt over de hele wereld in de smaak, ook bij ons!
VERSCHILLENDE SOORTEN NOUGAT BLOKJES EN SNEETJES
Onze verse nougat wordt zorgvuldig geselecteerd en is verkrijgbaar in verschillende smaken gaande van zoute karamel tot pistache en honing-amandel. Welke variant je ook kiest, bij Elisabeth vind je steeds de beste nougat als cadeau voor familie, vrienden of gewoon voor jezelf.
BENIEUWD NAAR DE ZACHTE NOUGAT VAN ELISABETH?
In ons assortiment vind je zoute karamel, speculaas, sinaasappel-kaneel, gember, chocolade, pistache, veenbes en honing-amandel. Neem een kijkje op onze online webshop of kom langs in een van onze chocoladewinkels in Brussel, Antwerpen, Brugge of Parijs.
NAAR DE WEBSHOP